Ημερίδα με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει στο CERN: εκπαίδευση χωρίς όρια», την Τετάρτη 23-11-2016, ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Φωτογραφικό υλικό εδώ.

 

koratzinos mix gkialas papageorgiou

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στα πλαίσια των διακεκριμένων διαλέξεων του (distinguished lecture series) ημερίδα με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει στο CERN: εκπαίδευση χωρίς όρια».

Πόσο καλά καταλαβαίνουμε τη Φύση σήμερα; Η φυσική ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών; Μήπως ήδη ξέρουμε ότι μπορούμε να μάθουμε για τη φύση; Καινούριες, μεγαλύτερες μηχανές για την κατανόησή της είναι αναπόφευκτες; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα προσπαθήσει να σχολιάσει ο εισηγητής σε μια περιήγηση στο παρελθόν, παρόν και μέλλον της φυσικής που ασχολείται με την κατανόηση των θεμελιωδών νόμων που διέπουν το σύμπαν.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι κ.κ.

  • Κορατζίνος Μιχαήλ  Φυσικός υψηλών ενεργειών στο «CERN», εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής. Τίτλος εισήγησης: «Big Science και οι προκλήσεις του μέλλοντος»
  • Γκιάλας Ιωάννης, Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου Τίτλος εισήγησης: «Μεγάλα πειράματα της σύγχρονης φυσικής: Από το κυνήγι της καθαρής επιστημονικής γνώσης σήμερα στην ευρείας χρήσης τεχνολογία αύριο».
  • Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Αναπλ. Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου, Πρόεδρος ΤΜΟΔ Τίτλος εισήγησης: «Πειραματική Φυσική, τα αχαρτογράφητα μονοπάτια του μέλλοντος, από την φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στην ιατρική φυσική και την νανοτεχνολογία».

Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο κ. Σάμιτας Αριστείδης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Παν/μίου Αιγαίου και Δ/ντης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΜΒΑ και  e-ΜΒΑ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου  2016  και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.