Ημερίδα με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει στο CERN: εκπαίδευση χωρίς όρια», την Τετάρτη 23-11-2016, ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Φωτογραφικό υλικό εδώ.

 

koratzinos mix gkialas papageorgiou

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στα πλαίσια των διακεκριμένων διαλέξεων του (distinguished lecture series) ημερίδα με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάει στο CERN: εκπαίδευση χωρίς όρια».

Πόσο καλά καταλαβαίνουμε τη Φύση σήμερα; Η φυσική ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών; Μήπως ήδη ξέρουμε ότι μπορούμε να μάθουμε για τη φύση; Καινούριες, μεγαλύτερες μηχανές για την κατανόησή της είναι αναπόφευκτες; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα προσπαθήσει να σχολιάσει ο εισηγητής σε μια περιήγηση στο παρελθόν, παρόν και μέλλον της φυσικής που ασχολείται με την κατανόηση των θεμελιωδών νόμων που διέπουν το σύμπαν.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι κ.κ.

 • Κορατζίνος Μιχαήλ  Φυσικός υψηλών ενεργειών στο «CERN», εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής. Τίτλος εισήγησης: «Big Science και οι προκλήσεις του μέλλοντος»
 • Γκιάλας Ιωάννης, Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου Τίτλος εισήγησης: «Μεγάλα πειράματα της σύγχρονης φυσικής: Από το κυνήγι της καθαρής επιστημονικής γνώσης σήμερα στην ευρείας χρήσης τεχνολογία αύριο».
 • Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Αναπλ. Καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου, Πρόεδρος ΤΜΟΔ Τίτλος εισήγησης: «Πειραματική Φυσική, τα αχαρτογράφητα μονοπάτια του μέλλοντος, από την φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στην ιατρική φυσική και την νανοτεχνολογία».

Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο κ. Σάμιτας Αριστείδης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Παν/μίου Αιγαίου και Δ/ντης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΜΒΑ και  e-ΜΒΑ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου  2016  και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Θέματα Ναυτιλιακής Διοίκησης και Οικονομίας» με την συμμετοχή επιστημονικών και οικονομικών φορέων, την Τετάρτη 11-5-2016, ώρα 18:00 στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στα πλαίσια των διακεκριμένων διαλέξεων του (distinguished lecture series) ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα Θέματα Ναυτιλιακής Διοίκησης και Οικονομίας» με την συμμετοχή επιστημονικών και οικονομικών φορέων.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι κ.κ.

 • Κούστας Ιωάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Danaos Shipping
  Τίτλος εισήγησης: «Control systems view of cyclical industries»
 • Λεκάκου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών
  Τίτλος εισήγησης: «Η συνεισφορά της ναυτιλίας στην Οικονομία»

Συντονίζει ο κ. Σάμιτας Αριστείδης, Αναπλ. Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00 στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Ημερίδα με θέμα «Επενδύσεις, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» με την συμμετοχή επιστημονικών και οικονομικών φορέων, την Τετάρτη 20-4-2016, ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο

       

Δείτε την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη εδώ.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει στα πλαίσια των διακεκριμένων διαλέξεων του (distinguished lecture series) ημερίδα με θέμα «Επενδύσεις, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» με την συμμετοχή επιστημονικών και οικονομικών φορέων.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει στρατηγικές κατευθύνσεις για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων και εμπειρίες από τη διεθνή και την ελληνική πραγματικότητα για τη δημιουργία και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να αναδείξει τη σημασία της επιχειρηματικότητας μέσα στην οικονομική κρίση.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι κ.κ.

 • Κανελλόπουλος Τάκης Διευθύνων Σύμβουλος «Τιτάν»
  Τίτλος εισήγησης: «Ανάπτυξη και Δημιουργία Πολυεθνικής Επιχειρηματικότητας»
 • Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Παν/μίου Πειραιά
  Τίτλος εισήγησης: «Ξένες Επενδύσεις και η Συμβολή τους στην Ανάπτυξη»
 • Σάμιτας Αριστείδης, Αναπλ. Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ
  Τίτλος εισήγησης: «Capital Controls και Επιχειρηματικότητα»

Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίζει η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Βίκυ Φλέσσα.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 στο Αμφιθέατρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ» της Σχολής Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Διάλεξη του κ. Volker Nürnberg, Καθηγητή του University for Applied Management in Erding, την Τετάρτη 13/4/2016, ώρα 18:00 στο Μιχάλειο Κτίριο, ΥΚ3

Την Τετάρτη 13/4/2016, ώρα 18:00, στο Μιχάλειο Κτίριο (Υπολογιστικό Κέντρο 3) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του κ. Volker Nürnberg, Καθηγητή του University for Applied Management in Erding, με τίτλο "Demographic change in companies - strategic approach".

Διάλεξη του κ. Μαρούδα Λεωνίδα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 6/4/2016, ώρα 18:00, στο Μιχάλειο Κτίριο

Την Τετάρτη 6/4/2016, ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του κ. Μαρούδα Λεωνίδα, Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Μιχάλειο Κτίριο με τίτλο "Από την Διοίκηση Προσωπικού στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων: Παλιό Κρασί σε Νέα Μπουκάλια".