Ρετέλας Ράλλης, Στέλεχος KPMG

 

Η εμπειρία μου κατά την φοίτηση στο MBA του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν σίγουρα μία θετική εμπειρία.  Η συναναστροφή μου με τους καθηγητές μου έδειξε ότι είναι δραστήριοι και θεωρούν το πρόγραμμα του ΜΒΑ ως την ναυαρχίδα του τμήματος.

Τα θετικά, και αδιαμφισβήτητα κατ' εμέ, στοιχεία του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

  • Τα προσιτά δίδακτρα, που αποτελούν δέλεαρ για πολλούς - ιδίως τη σημερινή εποχή.
  • Το ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών, τόσο ο κορμός όσο και οι κατευθύνσεις.
  • Η ύπαρξη εστιών και εστιατορίου, που βοηθούν στον περιορισμό των εξόδων διαβίωσης.
  • Το προσφιλές διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, που βοηθά στον εγκλιματισμό μας και μας κάνει να νιώθουμε άνετα και οικεία. Η πραγματοποίηση ενδιαφερουσών ομιλιών από άτομα της αγοράς (πχ ΚΕΜΕΛ) και όχι μόνο (πχ καθηγητές και διδακτορικούς φοιτητές).
  • Το ότι το Τμήμα βρίσκεται στη Χίο αποτελεί από μόνο του πλεονέκτημα. Το νησί είναι ιδανικό για σπουδές και η ποιότητα ζωής είναι καλή.  Τα στοιχεία αυτά πρέπει να προβληθούν καθώς είναι από τα ιδιαίτερα θετικά χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Θα ήθελα τέλος να σας εξομολογηθώ πως σίγουρα δε μετάνιωσα που επέλεξα το συγκεκριμένο ΜΒΑ. Αποκόμισα ωραίες εμπειρίες και γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία και ακόμα διατηρώ επαφές. Θα ήθελα να δω το τμήμα να γίνεται γνωστό σε περισσότερο κόσμο καθώς είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε φοιτητής καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάποιου αντίστοιχου προγράμματος σε άλλο ίδρυμα, θα προτιμά το πρώτο σε κάθε περίπτωση!