Πρωτούλη Ιφιγένεια, Oικονομολόγος

PrwtoulhIfigeneia 

Γιατί ΜΒΑ;

Γιατί κέρδισα πολλά από αυτή μου την επιλογή.

Πήρα νέες, χρήσιμες και πρακτικές γνώσεις.  Γνώρισα καταρτισμένους στην επιστήμη τους διδάσκοντες που με βοήθησαν στην εξειδίκευση του επιστημονικού πεδίου που με ενδιαφέρει και αξιόλογους συναδέλφους με τους οποίους συνεργαστήκαμε και μοιραστήκαμε ευχάριστες εμπειρίες. Νιώθω ευχαριστημένη που αποφάσισα να κάνω αυτό το μεταπτυχιακό γιατί άξιζε το κόπο και αισιόδοξη για την πορεία της επαγγελματικής μου ζωής.

Ρετέλας Ράλλης, Στέλεχος KPMG

 

Η εμπειρία μου κατά την φοίτηση στο MBA του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν σίγουρα μία θετική εμπειρία.  Η συναναστροφή μου με τους καθηγητές μου έδειξε ότι είναι δραστήριοι και θεωρούν το πρόγραμμα του ΜΒΑ ως την ναυαρχίδα του τμήματος.

Τα θετικά, και αδιαμφισβήτητα κατ' εμέ, στοιχεία του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

  • Τα προσιτά δίδακτρα, που αποτελούν δέλεαρ για πολλούς - ιδίως τη σημερινή εποχή.
  • Το ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών, τόσο ο κορμός όσο και οι κατευθύνσεις.
  • Η ύπαρξη εστιών και εστιατορίου, που βοηθούν στον περιορισμό των εξόδων διαβίωσης.
  • Το προσφιλές διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, που βοηθά στον εγκλιματισμό μας και μας κάνει να νιώθουμε άνετα και οικεία. Η πραγματοποίηση ενδιαφερουσών ομιλιών από άτομα της αγοράς (πχ ΚΕΜΕΛ) και όχι μόνο (πχ καθηγητές και διδακτορικούς φοιτητές).
  • Το ότι το Τμήμα βρίσκεται στη Χίο αποτελεί από μόνο του πλεονέκτημα. Το νησί είναι ιδανικό για σπουδές και η ποιότητα ζωής είναι καλή.  Τα στοιχεία αυτά πρέπει να προβληθούν καθώς είναι από τα ιδιαίτερα θετικά χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Θα ήθελα τέλος να σας εξομολογηθώ πως σίγουρα δε μετάνιωσα που επέλεξα το συγκεκριμένο ΜΒΑ. Αποκόμισα ωραίες εμπειρίες και γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία και ακόμα διατηρώ επαφές. Θα ήθελα να δω το τμήμα να γίνεται γνωστό σε περισσότερο κόσμο καθώς είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε φοιτητής καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάποιου αντίστοιχου προγράμματος σε άλλο ίδρυμα, θα προτιμά το πρώτο σε κάθε περίπτωση!

Κωνσταντίνος Μοδικος, Project Coordinator, Economotechniki Ltd

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο σε κάθε περίπτωση θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες του εν δυνάμει συμμετέχοντα. Το στήσιμο του προγράμματος (κορμός - κατευθύνσεις) είναι πολύ καλό και ενδιαφέρον ενώ παράλληλα ο εμπλουτισμός των διαλέξεων με ειδικούς της αγοράς (PWC, ΟΜΕΔ κτλ) αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του μεταπτυχιακού

Πέρα από την ύλη, ιδιαίτερη μνεία αξίζει το ακαδημαϊκό προσωπικό το οποίο προσφέρει σφαιρική γνώση γύρω από τα θέματα που εξετάζονται και όχι μια αποστειρωμένη θεωρητική παράδοση. Αρκετοί εκ των καθηγητών προερχόμενοι από θητεία σε εταιρίες (είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού) δίνουν στις διαλέξεις την προοπτική της εφαρμογής των όσων εξετάζονται στην αγορά εργασίας καταθέτοντας τις εμπειρίες τους που αποδεικνύονται πολύ χρήσιμες για ένα μελλοντικό στέλεχος της αγοράς εργασίας.

Τέλος θα σταθώ και στο attitude του προγράμματος μέσω του curriculum (εξετάσεις, έρευνα, εργασίες κτλ), το οποίο προετοιμάζει καταλλήλως το φοιτητή όχι μόνο στο θέμα γνώσεων αλλά και στο θέμα του τρόπου αντιμετώπισης του μελλοντικού εργασιακού περιβάλλοντος (όγκος εργασίας, deadlines κτλ)

Δεληασλανίδης Δημήτριος, Σύμβουλος, PwC

DimitrisDeliaslanidis 

Αποτελώντας το προσωπικό μου εφαλτήριο για τον κόσμο των επιχειρήσεων, το M.B.A. του πανεπιστημίου Αιγαίου υπήρξε για μένα μια πολύ δυνατή εμπειρία και ανάμνηση ζωής.

Με ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος είχα την μοναδική ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσω την θεωρητική γνώση του προπτυχιακού μου σε συνδυασμό με την ως τότε εργασιακή μου εμπειρία και να ξαναμπώ στην αγορά εργασίας περισσότερο καταρτισμένος και σίγουρος για τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό.

Βασικοί συντελεστές επιτυχίας αποτέλεσαν:

  • Οι καθηγητές με εκτενή εμπειρία μέσα από το χώρο τον επιχειρήσεων που εμπνέουν και καθοδηγούν σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Το κλίμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης προς τους φοιτητές.
  • Η περαιτέρω εξειδίκευση με τις κατευθύνσεις του προγράμματος.
  • Το υψηλού επιπέδου σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει όλο το φάσμα του κλάδου.
  • Η τοποθεσία του Πανεπιστημίου στο νησί της Χίου που ενδείκνυται ως ένα περιβάλλον ήσυχο και ιδανικό για μεγιστοποίηση αποδόσεων.

Αδιαμφισβήτητα, αποφοιτώντας από το M.B.A. του Πανεπιστημίου Αιγαίου θεμελίωσα ένα ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο αποκομίζοντας τόσο ακαδημαϊκές γνώσεις όσο και δεξιότητες που με έχουν καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικό ενώ παράλληλα τις χρησιμοποιώ καθημερινά στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.